Welkom op de site van B&K koudetechniek B.V.

Airconditioning

Airconditioning met aan en afvoer van luchtDe soorten en maten in airconditioning apparatuur, is zo divers dat er systemen te realiseren zijn in de particulieren markt en voor het bedrijfsleven.
De meesten airconditioning installaties zijn uitgevoerd als warmtepomp dit wil zeggen dat men kan koelen en verwarmen. Door de technische ontwikkelingen is het energie verbruik van de systemen sterk verbeterd.

Het energie verbruik word in Europees verband ook aan banden gelegd, vanaf 1 januari 2013 moeten airconditioningsystemen tot 12kw aan een nieuw energielabel voldoen. Om een CE- keur te ontvangen moet men aan deze eisen voldoen anders mag het product niet ingevoerd worden in de Europese gemeenschap.

Voor de particulieren sector word meestal gekozen voor een zogenoemd split-systeem of eventueel multi- split systeem. Deze bestaat uit één binnenunit en één buitenunit , de multi bestaat uit één buitendeel en meerdere binnendelen.
In de utiliteit worden de split systemen ook toegepast maar bij een groot aantal kantoren en verschillende temperatuur zones, word ook wel gekozen voor koudwater- systemen of VRF- systemen.